Elküldve: Szerd Nov 07, 2007 2:46 pm Hozzászólás témája:
De akkor végigfetrengte az összes autót.
Mindig elhatározom én is, aztán vannak okok amiért mégsem megyek.
Tudom, az ember arra szán időt, ami fontos neki.
Most nekem fontosabb, hogy a lányommal legyek hétvégén (koleszos), de lehet hogy elviszem egyszer Őt is. Az övé a 35-ös.
Elküldve: Szerd Nov 07, 2007 2:38 pm Hozzászólás témája:
Erre a megoldásra még nem gondoltam.
Egyébként halogatom-halogatom, de tudom hogy ez lesz a vége.
Lütyő is hívott már sokszor, de valamiért mindig elodázom.
Nade ami késik, .....
Elküldve: Szerd Nov 07, 2007 2:33 pm Hozzászólás témája:
Igen, de annyi lába van annak a bigyónak
Az E30 nullázásról már olvastam, de még nem mertem kipróbálni.
Majd, ha találkozok egy hozzáértővel akkor felhomályosíttatom magam.
Elküldve: Szerd Nov 07, 2007 2:29 pm Hozzászólás témája:
Igen, igen nekem is jelezné, de sajna mindig azt jelzi, hogy itt az ideje.
Mivel nincsen lenullázva sajna mindig jelez.
De most elgondolkodtattál ezzel a hosszúélettartalmú olajon. Gondolom nem *escós? (Bár közel vagytok hozzá )
A szétpörgetés ugye nem abból áll, hogy 3000 fölött még nem jártam? (na jó, de max. 4000 15 másodpercig, mert addigra sikerült leszállnom a pedálról )
Csatlakozott: Jun 25, 2007 Hozzászólások: 676 Tartózkodási hely: Budapest
Elküldve: Szerd Nov 07, 2007 2:22 pm Hozzászólás témája:
a mai olajok mindegyike már hosszú csereperiódus idejű...
szerintem, ha nem pörgeted szét a gépeket, akkor a 10 ezres intervallum jó kompromisszum lehet...
nekem jelzi, hogy mikor kell és volt már, hogy 14 ezret is elment...
ettől függetlenül, ha tehetem 10 ezrenként kicserélem...
Elküldve: Szerd Nov 07, 2007 2:20 pm Hozzászólás témája:
Nos, én az utóbbi 4-5 évet vettem alapul.
Biztosítás évi 18K/DB
Műszaki+zöldkártya 25-30K/DB
A gyertyákat és olajat olajszűrőt, légszűrőt benzinszűrőt valóban nem kell évente cserélni, tehát azért számoltam egy átlagot, évi 10K
És akkor itt jön be a tankolás, de azt nem számolom ide.
Apropó olajcsere. A 4-5000km-es intervallum az kicsit gyakorinak tűnik. Vajon jókor cserélek olajat?
Elküldve: Szerd Nov 07, 2007 2:13 pm Hozzászólás témája:
a biztosítás igen...
de ha alig mész, akkor nem kell évente olajat cserélni...
mondjuk most a nyaralás miatt nekem 2 hónapon belül 2szer kellett, de ez nem általános...
az uniqánál eddig 56 ezer volt az éves díjam, ez fog most felmenni 67-re mert tavasszal belecsúsztam egy autóba...
ez szerintem még bőven elviselhető...
tankolni meg úgyis kell...
Elküldve: Szerd Nov 07, 2007 2:09 pm Hozzászólás témája:
Van egy 735i, meg egy 732i.
A sok használatot mire érted?
Az egyikkel valóban többet járok, de amiket felsoroltam azok a kiadások az E38-at is terhelik.
Elküldve: Szerd Nov 07, 2007 2:03 pm Hozzászólás témája:
Igen, de már így is van kettő E23, a s*ggem meg kint van. És ahogy nézem ez nem fog jóirányban változni a következő években.
De ha tudsz jólfizető munkahelyet ...
Egyébként éves szinten csak a fenntartási költsége 50-100K között van. (olajcsere, gyertya, bizti, vizsga, zöldkártya)
Elküldve: Szerd Nov 07, 2007 1:53 pm Hozzászólás témája:
ha legalább kétszer ennyit keresnék, akkor én sem gondolkodnék egy e23-on...
sajnos tavaly a kedvesem e36-jától is meg kellett vállni hála a tetves fletonak...
na azóta nem is hagyok ki egy demonstrációt se...
milyen szép lett volna, ha bmw-k állnak keresztben az erzsébet hídon...
Elküldve: Szerd Nov 07, 2007 1:46 pm Hozzászólás témája:
Igen ezt elfogadom, hogy a korosztály legjobbja. Szép is lenne, ha nem egy hetes lenne az.
A jót vevésről pedig, eddig úgy érzem szerencsém volt. Mindkettő olyan, hogy volt gazdája, aki törődött velük. Most én simogatom Őket, de sajnos ez nem pótolja azt az anyagi ráfordítást amit igényelnek. Persze ez megtérül, hiszen egy-egy csere alkalmával arra gondolok, hogy ha eddig kibírta az eredeti, akkor ezt is csak 20-25 év múlva kell legközelebb cserélni. Ennyit meg megérdemelnek.
Elküldve: Szerd Nov 07, 2007 1:41 pm Hozzászólás témája:
hát nekem egyre több a tapasztalatom vele és mivel a korosztályából már vezettem az összes bmw-t nyugodtan állítom, hogy a legjobb választás...
ha sikerül jót venned vagy van zsebed megcsinálni amit kell, akkor nagyon sokáig nem kell csak tankolni...
Elküldve: Szerd Nov 07, 2007 1:38 pm Hozzászólás témája:
Igen az ára az .... hááát, őőőő, ja. Deha azt veszem, hogy elsőgazdis autó és ezeknek csak felfelé megy az áruk.
Nomeg azért ebbe még vasat is tettek elég rendesen, bár a technika közben haladt a maga útján (és természetesen nem visszafelé).
Az E38-ról nem akarok úgy véleményt mondani, hogy nem ismerem. Nincsenek tapasztalataim ezzel kapcsolatban, illetve az a néhány km. amit megtettem vele szerintem kevés.
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban